En son konular
» Üstad'dan..
C.tesi Ekim 23, 2010 9:11 am tarafından MUHAMMET

» İmam Gazali’den ilim talibine öğütler!
C.tesi Ekim 23, 2010 8:39 am tarafından MUHAMMET

» Günahların gökteki bulutlara erişse bile..
C.tesi Ekim 23, 2010 8:37 am tarafından MUHAMMET

» CUMANIZ MUBAREK OLSUN
Perş. Ekim 14, 2010 9:13 pm tarafından MUHAMMET

» Dua ve Hamd
Salı Ekim 12, 2010 9:56 am tarafından MUHAMMET

» Her Yerde Namaz !Yeterki İnsan Kılmak İstesin
Salı Ekim 12, 2010 9:54 am tarafından MUHAMMET

» Ardına kadar açık tek kapı
Salı Ekim 12, 2010 9:50 am tarafından MUHAMMET

» Muamma.....
Salı Ekim 12, 2010 9:47 am tarafından MUHAMMET

» GÜL (MUTLAKA İZLEYİN)
Ptsi Ekim 11, 2010 9:27 pm tarafından TANJU

Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Kimler hatta?
Toplam 2 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 2 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 26 kişi Paz Eyl. 10, 2017 9:48 pm tarihinde online oldu.

GÜL TATLISI

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

GÜL TATLISI

Mesaj tarafından sefaa Bir Paz Ekim 10, 2010 10:35 pm






MALZEMELER:

1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık


ŞERBETİ :

3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu


Yapılışı;
1. Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın.
2. Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
3. kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
4. Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
5. Çay bardağı ile kesilir.
6. 6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.
7. rulo şeklinde sarılır.
8. ikiye kesilir.
9. tepsiye dizilir.
10. ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
11. orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
12. şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.


Afiyet Olsun.

sefaa

Mesaj Sayısı : 17
Reputation : 2
Kayıt tarihi : 10/10/10

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz